Løsrivelse under Oslo bokfestival.

I helgen tok jeg meg en tur ned til hovedstaden for å delta på Oslo bokfestival. I og med at jeg er én av tretten bidragsytere i novelleantologien Løsrivelse, ble jeg invitert ned av Bokvennen forlag. På bloggen Huvenes kan du se hvordan Bokvennens program var lagt opp under festivalen. Bloggen føres av Fred Uno Ljosland Huvenes som er salgs- og markedskonsulent for Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I tillegg til BVT sitt program, hadde også de ulike forlagshusene, bokklubbene og bokhandlene sine program. Alt ble lagt ut samla på festivalens nettsider 30.august, og det var utrolig mye spennende å velge mellom.

Hovedsakelig dro jeg jo nedover for å lese «Plaster på såret», men jeg sørget for å komme så tidlig på fredagen som mulig (sto opp klokka fire og tok fly 06:45), og reise så seint som mulig på lørdagen (22:00 fra Gardermoen). De andre begivenhetene på festivalen skal jeg blogge litt mer om seinere. Selv om jeg fikk med meg litt av hvert på fredagen, føltes dagen litt uvirkelig. Jeg gikk med nervene i høyspenn og i bakhodet murret hele tiden tanken om at jeg skulle stå foran en mengde litteraturinteresserte mennesker og lese ord som «pikken» og «pulepass».

Novella mi ble valgt ut blant 500 innsendte tekster, i forbindelse med en konkurranse. Hadde jeg selv kunne velge, ville kanskje ikke akkurat denne novella vært den jeg ville valgt å debutere med. Men for all del, jeg er jo stolt av teksten min, og selv om den inneholder sexscener er den ikke (som min mor påsto) mykporno. Sexscenene er ikke erotiske, de er snarere ubehagelige, men ikke forferdelig pinlige og flaue. Hovedpersonen, en mann i tyveåra, har kjærlighetssorg og er i ferd med å spinne ut av kontroll i sin fortvilelse. Jeg var så heldig at Elin filma for meg, slik at du nå kan se og høre meg lese, selv om du ikke var der.

Del én:

Del to:

I etterkant av arrangementet ble jeg intervjua av ei ung jente fra Oslo bokfestival (med festival-t-skjorte). Hvis noen vet hvor det eventuelt havner hen, blir jeg glad om du kontakter meg. Jeg vet at Aftenposten er offfisiell festivalavis, men ser ikke for meg at fem korte spørsmål om ei lita novelle er det de velger å prioritere, men det kan jo hende at festivalen planlegger å gjøre noe på nettsidene sine? Gi lyd fra deg om du vet. Oppdatering: Hun som stilte meg noen spørsmål heter Julia Guii-Larsen. Hun var frivilligjournalist under Oslo bokfestival, og har skrevet en reportasje fra arrangementet. Hun tok i tillegg et skikkelig fint bilde fra da jeg leste (lagt ut med hennes tillatelse):

Se! Mikrofonen dekker ikke hele ansiktet mitt sånn som på videoen 😀

Jeg var også så heldig at jeg fikk hilse på Andreas Bjåstad («Skuggeland»), Helene Guåker («Jonas») og Kristin Lind («Det kjennes ikke helt»), selv om jeg dessverre ikke fikk høre de to første lese. Siden disse tre sto bak novellene jeg likte best i antologien, var det spesielt hyggelig å knytte ansikt til navnene. Kristin Lind leste oppe i tredje etasje, i forkant av arrangementet om Aristoteles, og gjorde en god jobb. Stø og tydelig stemme, flink dame!

Redaktør Leif Høghaug introduserer Kristin Lind

Kristin Lind leser «Det kjennes ikke helt».

4 tanker om “Løsrivelse under Oslo bokfestival.

  1. Tilbaketråkk: 2010, måned for måned (i god gammeldags julebrevstil). « ziarah sier:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s