Ordkalotten: Forfatterstudentene i bybildet

Det har blitt en tradisjon på Ordkalotten at forfatterstudentene deltar på festivalen på noe vis. Som regel er det ei høytlesning, og ofte noe mer performanceaktig i tillegg. I fjor skreiv de dikt med kritt rundt omkring i byen. En fin måte å sette fokus på orda, syns jeg. Plutselig så man noe skrevet på gata som ikke hadde pleid å være der. Det oppfordrer til å tenke nytt, tenke annerledes, til å dra seg selv litt ut av hverdagen. Her er noen bilder fra i fjor:

Endelig er det for seint

«Endelig er det for seint.»

Langt nok hjemmefra

Langt nok hjemmefra

Hvis du vil se flere bilder fra fjorårets krittstunt, finner du det her. I år har forfatterstudentene også dikta i bybildet, men denne gangen på en mye mer interaktiv måte. De hadde lagd mange t-skjorter med ulike ord på, ett på baksida og et annet på forsida. Sammen med RadArt Tromsønettverk for fri scenekunst oppfordra de forbipasserende til å delta og lage dikt med kroppen ved å stå på rekke og rad. Ei dame med megafon leste opp noen av diktene som ble skapt. Her er en videosnutt og noen bilder (min tegnsetting i bildeteksten):

«Han sa: "Dårlig høygaffel."»

«Han sa: "Dårlig høygaffel."»

«Kanskje vakker?»

«Kanskje vakker?»

«Kanskje vakker?»

«Kanskje vakker?»

«Halvveis liv»

«Halvveis liv»

«Spilte åpen»

«Spilte åpen»

«Helvete, du er halvveis stengt.»

«Helvete, du er halvveis stengt.»

Morsomt og kreativt, og åpent for alle som gikk forbi! Jeg heiv meg med sjøl, men har foreløpig ingen bilder av det, men det kommer kanskje etterhvert. Forfatterstudentene hadde også høytlesning på Kafé Sånn i går, og det kommer et lite blogginnlegg om det ganske snart (når videosnuttene er overført, konvertert og lasta opp).

Det må også nevnes at studentene har en lyttestasjon på biblioteket i Tromsø, der du kan sette deg i en behagelig lenestol, med stort headset, og høre dem lese utdrag av egne tekster. Jeg er litt usikker på hvor lenge den blir værende der, men den har iallfall stått der gjennom hele festivalen, og jeg har sett mange sitte der og høre, i ro og mak.

Reklamer

2 tanker om “Ordkalotten: Forfatterstudentene i bybildet

  1. Tilbaketråkk: Årets forfatterstudenter! « ziarah sier:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s