Kan du lese i 24 timer?

Den 9. juli 2011 inviteres alle bokelskere i landet til å dra på en 24 timers reise sammen med sine favorittforfattere, eller nye bekjentskap. Du kan dra på korte reiser til fjerne steder, lange reiser til hjemlige trakter eller en hvilkensomhelst kombinasjon du måtte ønske. Tar DU utfordringen? Klarer du å lese i 24 timer i strekk?
—Sakset fra lesemaratonets nettside.

Hvor mange sier ikke at de gleder seg til ferien, for da skal de få tid til å lese litt mer? Dette er en gyllen anledning til å gjøre nettopp det, og med selskap på veien i tillegg. Hver time legges det ut pauseinnlegg og bloggutfordringer på nettsidene til lesemaratonet, der du også kan legge inn kommentar om hvor langt du har kommet, hva du leser og hvordan det går.

Du trenger ikke ha egen blogg for å være med på lesemaratonet, du må bare ha a) lyst til å lese, b) tid til å sette av 24 timer i helga og c) nettilgang. Selv er jeg rutinemenneske med ganske stabilt søvnmønster, så jeg er spent på om jeg klarer å holde meg våken, men forbereder meg godt med å ta tidlig kveld i dag og planlegger å ha både te, frukt og litt sjokolade lett tilgjengelig underveis. Motiverende blir det også å kunne oppdatere de andre deltakerne om hvordan det går:

Til deltakerne: Hver gang du begynner på en ny bok og fullfører en bok, skriv en kommentar her, helst på følgende måte:

Leser nå: forfatter – boktittel (Leser nå: Donna Tartt – The Secret History)
Fullført: forfatter – boktittel (Fullført: Nick Hornby – A Long Way Down)

På den måten kan vi enkelt og greit ha oversikt over alt som blir lest i løpet av døgnet.

Lydbøker er også lov, så for de som vet at de ikke klarer å sitte i ro så lenge, går det helt fint an å ta seg en spasertur, eller lignende, med ei god bok på øret. Om man ikke klarer å være våken så lenge, går det jo an å kjøre et halvmaraton, eller holde på så lenge man får til. Moro blir det nok, uansett!

Håper så mange som mulig har anledning til å delta! Mer informasjon finner du på nettsidene til lesemaratonet og på Facebookhendelsen. Meld deg på her, og del gjerne dine boktips for anledningen her.

Reklamer

3 tanker om “Kan du lese i 24 timer?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s