Hvem er jeg?

Jeg er født og oppvokst i Tromsø, men har også bodd i Frankrike og Alta. Jeg har jobba i bakeri, kiosk, dagligvarehandel, turistinformasjon og bokhandel. Jeg har vært sentralborddame, servitrise, bokanmelder, hjemmehjelp, turistguide, avisselger, butikksjef og forlagskonsulent. Våren 2014 og våren 2016 reiste jeg rundt på skoleturné i Tromsø kommune med skriveverksted for åttende klasse.

Mai 2020-April 2021 var jeg fast Snapliotekar i snapkollektivet Snaplioteket – en Snapchatkonto for lavterskel litteraturformidling. Jeg deler boktips, leseglede og egen skriving på Instagram.

Høsten 2011 debuterte jeg med novellesamlinga Snart er det oss, på Bokvennen forlag, omtrent samtidig som jeg begynte på Forfatterstudiet i Tromsø, et toårig forfatterstudium ved Kunstakademiet på UiT. Jeg var medredaktør på studiets årlige antologi begge studieåra.

I 2020 sendte jeg inn ei novelle til Ordkalotten og iTromsøs novellekonkurranse, og ble en av åtte finalister i Novellecup. Novella mi kom til semifinalen.

Jeg liker å formidle, og tar gjerne oppdrag som foredrag, skrivekurs, opplesninger og annet, for både skoleelever og voksne. Jeg tar også oppdrag som konsulent for forlag, men kun på norske manus. Jeg bruker Forfattersentrums minstetakster.

Hvis du vil vite mer om min bakgrunn og utdanning, har jeg også en CV.

Kontakt meg på idazsagberg at gmail dot com hvis du lurer på noe.

Følg meg også gjerne her og der på nett: